Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πώς να φτιάξετε γαριδάκια βήμα-βήμα στο σπίτι

28.10.2025, 13:48

Μια συνταγή που δεν παίρνει πάνω από 30 λεπτά

Με χαρακτηριστική γεύση, τραγανή υφή και έντονο άρωμα, τα γαριδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων.

Παρότι ξεκίνησαν ως απλό σνακ, σήμερα κυκλοφορούν σε πολλές παραλλαγές, σε διαφορετικές γεύσεις.

Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα;

γαριδάκια

protothema.gr

Πώς να φτιάξετε γαριδάκια βήμα-βήμα στο σπίτι: 

25 λεπτά – Εύκολο – 4 άτομα

Υλικά

400 γρ. πατάτες βρασμένες
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60 γρ. κορν φλάουρ
100 ml νερό
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού αλάτι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε μπολ ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά.

Το μείγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό, δηλαδή όταν το βάζουμε σε ένα κουτάλι να είναι ρευστό. Μεταφέρουμε σε κορνέ μιας χρύσης και βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί γύρω στους 140ο C με 160ο C. Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε τη μύτη του κορνέ και έπειτα γαριδάκια στο μέγεθος που θέλουμε -περίπου 5 εκ. το καθένα- πάνω από το τηγάνι.

Μόλις γεμίσουμε την επιφάνεια, με ένα πιρούνι γυρίζουμε τα γαριδάκια προσεκτικά, αφού ελέγξουμε ότι έχουν κάνει τραγανή κρούστα. Τα μεταφέρουμε σεαπορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Δεν γυρνάμε τα γαριδάκια με τρυπητή κουτάλα για να μην ενωθούν και γίνουν μία μάζα. Είναι προτιμότερο ένα-ένα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Εάν θέλουμε και άλλες γεύσεις, μπορούμε να φτιάξουμε μείγματα μπαχαρικών που αγαπάμε και να κάνουμε τις δικές μας δοκιμές.

Πηγή: protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Τα γαριδάκια μπορούν να φτιαχτούν στο σπίτι εύκολα σε μόλις 25 λεπτά για 4 άτομα.
  • Η συνταγή απαιτεί βρασμένες πατάτες, τυριά, βούτυρο και καρυκεύματα, ανακατεμένα σε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Το μείγμα, όταν είναι έτοιμο, μεταφέρεται σε κορνέ και τηγανίζεται σε ηλιέλαιο στους 140-160°C.
  • Τα γαριδάκια γυρίζονται με πιρούνια για να αποφευχθεί η ένωση τους και αφήνονται να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα.
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι από τις συλλήψεις στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Style

Νεαρός τραγουδιστής θα καταγγείλει την Πέμπτη τον διάσημο Έλληνα – Θα προκαλέσει «θύελλα» στον καλλιτεχνικό χώρο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ηράκλειο

Μεσαρά: Παραμένει στον χρόνο το εντυπωσιακό ρωμαϊκό υδραγωγείο της Γόρτυνας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Με τρίχες σε μπολ με νερό και δήθεν δορυφόρους ο 54χρονος παραπλανούσε την οικογένεια του αγνοούμενου γιατρού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Τα σενάρια για ψύχος στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Style

Τα 5 ζώδια που είναι οι σπιτόγατοι της παρέας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του 3χρονου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Κόσμος

Αποτρόπαιο θέαμα στην Τουρκία: Ποντίκι σε βιτρίνα με μπουρέκια στη Σμύρνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 56 λεπτά
Ελλάδα

Απειλή για βόμβα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από ιδιωτικό κολέγιο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →