Ηράκλειο: 23oC

Πώς να φτιάξετε γαριδάκια βήμα-βήμα στο σπίτι

28.10.2025, 13:48

Μια συνταγή που δεν παίρνει πάνω από 30 λεπτά

Με χαρακτηριστική γεύση, τραγανή υφή και έντονο άρωμα, τα γαριδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων.

Παρότι ξεκίνησαν ως απλό σνακ, σήμερα κυκλοφορούν σε πολλές παραλλαγές, σε διαφορετικές γεύσεις.

Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα;

γαριδάκια

protothema.gr

Πώς να φτιάξετε γαριδάκια βήμα-βήμα στο σπίτι: 

25 λεπτά – Εύκολο – 4 άτομα

Υλικά

400 γρ. πατάτες βρασμένες
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60 γρ. κορν φλάουρ
100 ml νερό
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού αλάτι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε μπολ ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά.

Το μείγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό, δηλαδή όταν το βάζουμε σε ένα κουτάλι να είναι ρευστό. Μεταφέρουμε σε κορνέ μιας χρύσης και βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί γύρω στους 140ο C με 160ο C. Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε τη μύτη του κορνέ και έπειτα γαριδάκια στο μέγεθος που θέλουμε -περίπου 5 εκ. το καθένα- πάνω από το τηγάνι.

Μόλις γεμίσουμε την επιφάνεια, με ένα πιρούνι γυρίζουμε τα γαριδάκια προσεκτικά, αφού ελέγξουμε ότι έχουν κάνει τραγανή κρούστα. Τα μεταφέρουμε σεαπορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Δεν γυρνάμε τα γαριδάκια με τρυπητή κουτάλα για να μην ενωθούν και γίνουν μία μάζα. Είναι προτιμότερο ένα-ένα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Εάν θέλουμε και άλλες γεύσεις, μπορούμε να φτιάξουμε μείγματα μπαχαρικών που αγαπάμε και να κάνουμε τις δικές μας δοκιμές.

Πηγή: protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Τα γαριδάκια μπορούν να φτιαχτούν στο σπίτι εύκολα σε μόλις 25 λεπτά για 4 άτομα.
  • Η συνταγή απαιτεί βρασμένες πατάτες, τυριά, βούτυρο και καρυκεύματα, ανακατεμένα σε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Το μείγμα, όταν είναι έτοιμο, μεταφέρεται σε κορνέ και τηγανίζεται σε ηλιέλαιο στους 140-160°C.
  • Τα γαριδάκια γυρίζονται με πιρούνια για να αποφευχθεί η ένωση τους και αφήνονται να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα.
πριν από 5 λεπτά
Κόσμος

Ο τυφώνας Melissa ενισχύεται δραματικά με ανέμους 300 χλμ/ώρα – Τα βίντεο που κόβουν την ανάσα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ – Ηρακλής: Στο Παγκρήτιο ο Κόντης, βλέπει το παιχνίδι της νέα του ομάδας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Τραγικό τέλος για την 70χρονη που βρέθηκε αναίσθητη έξω από το σπίτι της μετά από φωτιά!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στο Αγρίνιο για τον τυφλό σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Αλέξης Καλοκαιρινός έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Αθλητικά

Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Αταμάν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Αθλητικά

Τερματοφύλακας της Ίντερ παρέσυρε και σκότωσε 81χρονο με το αυτοκίνητό του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Γάζι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Style

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε αναλυτικά για την καθημερινότητα με τον γιο του (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →