Ηράκλειο: 27oC

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

15.08.2025, 18:50

Αναλυτικά η διαδικασία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζεστό, γλυκό και τραγανό καλαμπόκι; Παρότι λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση του ψημένου στα κάρβουνα καλαμποκιού από τους πλανόδιους ψήστες, πάντα το βραστό ξεχωρίζει για την απλότητά του. Όσο εύκολη κι αν φαίνεται η διαδικασία, το καλαμπόκι μπορεί εύκολα να χάσει τη νοστιμιά του στο νερό και να καταλήξει άγευστο και άτονο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσει όλη του τη γλύκα και τη ζουμερή υφή και για να το απολαύσουμε στο σπίτι ζουμερό αρκούν δύο απλά υλικά που κάνουν τη διαφορά.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το καλαμπόκι που θα διαλέξουμε πρέπει να έχει ζωηρά, καθαρά πράσινα φύλλα, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Η φούντα του καλό είναι να είναι πυκνή και να έχει μια φυσική γυαλάδα, ένδειξη ότι είναι ώριμο και ποιοτικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το πότε κόπηκε το καλαμπόκι από το φυτό· όσο πιο πρόσφατη είναι η συγκομιδή, τόσο πιο τρυφερό και γλυκό θα είναι. Τέλος, οι σπόροι του πρέπει να είναι πυκνοί, ομοιόμορφοι σε χρώμα – κατά προτίμηση χωρίς λευκά σημεία – και να έχουν μαλακή, γεμάτη υφή, ώστε να υπόσχονται ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο.\

Πώς θα φτιάξουμε το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αντί να αλείψουμε το βούτυρο αφού το καλαμπόκι βράσει, το ενσωματώνουμε από την αρχή στη διαδικασία μαγειρέματος. Έτσι, το καλαμπόκι απορροφά τη γεύση και παραμένει εξαιρετικά ζουμερό και απολαυστικό.

Αναλυτικά η διαδικασία

  1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει και κοχλάζει προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο το οποίο μπορεί να είναι είτε ανάλατο είτε αλατισμένο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 8′-10′.
  3. Για να σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε σε ποσότητα που μας ευχαριστεί γευστικά και προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο από πάνω.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το βραστό καλαμπόκι ξεχωρίζει για την απλότητα και τη ζουμερή του υφή, αν μαγειρευτεί σωστά.
  • Η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι κρίσιμη για επιτυχημένο αποτέλεσμα, με ζωηρά φύλλα και πυκνούς σπόρους.
  • Στην κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα και βούτυρο για να ενσωματωθούν οι γεύσεις κατά το μαγείρεμα.
  • Σερβίρουμε το καλαμπόκι με αλάτι, πιπέρι και έξτρα βούτυρο για επιπλέον γεύση.
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Βαγγέλη που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Το μηχανάκι του συγκρούστηκε με αγροτικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Πώς πιάστηκε στα «δίχτυα» της δικαιοσύνης η πασίγνωστη influencer

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Κέρκυρα: Γιοτ παρέσυρε ιστιοφόρα – Η στιγμή της πρόσκρουσης (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Κόσμος

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 1.760 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Μαΐου στη Γάζα αναζητώντας ανθρωπιστική βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ηράκλειο

Αιματηρός Δεκαπενταύγουστος στην Τύλισο: 44χρονος αυτοτραυματίστηκε με καραμπίνα και ακρωτηριάστηκε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα «δεσμευτικό» στη συνάντηση με τον Πούτιν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Κρήτη

Επιχείρηση «Θέρος» το Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη – Drone και «τουρίστες» εφοριακοί σαρώνουν από beach bar μέχρι πανηγύρια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Ελλάδα

Ποιο είναι το σπάνιο σύνδρομο που προκάλεσε παράλυση στην 14χρονη από την Κεφαλονιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Τι σημαίνει το σύμβολο του «X» στα φώτα ενός αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας -Γιατί τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Σαριδάκης και Μανιουδάκης ξεσήκωσαν την Πεδιάδα! – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα