Ηράκλειο: 15oC

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

15.08.2025, 18:50

Αναλυτικά η διαδικασία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζεστό, γλυκό και τραγανό καλαμπόκι; Παρότι λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση του ψημένου στα κάρβουνα καλαμποκιού από τους πλανόδιους ψήστες, πάντα το βραστό ξεχωρίζει για την απλότητά του. Όσο εύκολη κι αν φαίνεται η διαδικασία, το καλαμπόκι μπορεί εύκολα να χάσει τη νοστιμιά του στο νερό και να καταλήξει άγευστο και άτονο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσει όλη του τη γλύκα και τη ζουμερή υφή και για να το απολαύσουμε στο σπίτι ζουμερό αρκούν δύο απλά υλικά που κάνουν τη διαφορά.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το καλαμπόκι που θα διαλέξουμε πρέπει να έχει ζωηρά, καθαρά πράσινα φύλλα, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Η φούντα του καλό είναι να είναι πυκνή και να έχει μια φυσική γυαλάδα, ένδειξη ότι είναι ώριμο και ποιοτικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το πότε κόπηκε το καλαμπόκι από το φυτό· όσο πιο πρόσφατη είναι η συγκομιδή, τόσο πιο τρυφερό και γλυκό θα είναι. Τέλος, οι σπόροι του πρέπει να είναι πυκνοί, ομοιόμορφοι σε χρώμα – κατά προτίμηση χωρίς λευκά σημεία – και να έχουν μαλακή, γεμάτη υφή, ώστε να υπόσχονται ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο.\

Πώς θα φτιάξουμε το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αντί να αλείψουμε το βούτυρο αφού το καλαμπόκι βράσει, το ενσωματώνουμε από την αρχή στη διαδικασία μαγειρέματος. Έτσι, το καλαμπόκι απορροφά τη γεύση και παραμένει εξαιρετικά ζουμερό και απολαυστικό.

Αναλυτικά η διαδικασία

  1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει και κοχλάζει προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο το οποίο μπορεί να είναι είτε ανάλατο είτε αλατισμένο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 8′-10′.
  3. Για να σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε σε ποσότητα που μας ευχαριστεί γευστικά και προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο από πάνω.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το βραστό καλαμπόκι ξεχωρίζει για την απλότητα και τη ζουμερή του υφή, αν μαγειρευτεί σωστά.
  • Η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι κρίσιμη για επιτυχημένο αποτέλεσμα, με ζωηρά φύλλα και πυκνούς σπόρους.
  • Στην κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα και βούτυρο για να ενσωματωθούν οι γεύσεις κατά το μαγείρεμα.
  • Σερβίρουμε το καλαμπόκι με αλάτι, πιπέρι και έξτρα βούτυρο για επιπλέον γεύση.
πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Απίστευτο: Άφησαν το παιδί τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας και αρνήθηκαν να το πάρουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Αθλητικά

Δανία – Ελλάδα: Μόνο νίκη θέλει η «γαλανόλευκη» για να παραμείνει στο… κόλπο της πρόκρισης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Οικονομία

Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων – Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Σαντορίνη: Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου όπου πνίγηκε 5χρονος – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Φωτιά σε εστιατόριο κινητοποίησε την Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Κόσμος

Φρίκη στο Χιούστον: Εντοπίστηκαν 16 πτώματα σε λίμνη – Φόβοι για ψυχοπαθή serial killer

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Ελλάδα

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Άφαντος ο δράστης – Στο επίκεντρο οι δύο διαθήκες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Δύσκολες ώρες για την Αγγελική Ηλιάδη – Στο νοσοκομείο ο γιος της, Μπάμπης Λαζαρίδης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τροχαίο δυστύχημα για διπλωμάτες του Κατάρ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →