Ηράκλειο: 32oC

Πόσο κερδισμένοι είναι όσοι τρώνε το μήλο με τη φλούδα

01.09.2024, 2:45

Τρώγοντας το μήλο αλλά και τα άλλα φρούτα με την φλούδα  αποκομίζουμε μέγιστα οφέλη υγείας

Η φλούδα των φρούτων και των λαχανικών είναι πλούσια σε αντικαρκινικά φυτοθρεπτικά. Οι φλούδες με έντονα χρώματα έχουν περισσότερες προστατευτικές ουσίες από τη σάρκα των φρούτων και των λαχανικών και ορισμένες υπάρχουν αποκλειστικά στη φλούδα.

Μήλο: Τρόφιμο και γιατρικό

Για παράδειγμα, το μήλο με τη φλούδα του έχει κατά 75% περισσότερη κουερσετίνη, το βασικό αντικαρκινικό φυτοθρεπτικό, από ό,τι το καθαρισμένο μήλο -αρκεί βέβαια να επιλέγουμε βιολογικά φρούτα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν εκτεθεί σε φυτοφάρμακα. Η έκθεση των λαχανικών σε υψηλές θερμοκρασίες και το βράσιμο σε νερό μειώνουν σημαντικά την ποσότητα υδατοδιαλυτών βιταμινών, όπως η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ.

Είναι καλύτερο να τρώτε τα λαχανικά ωμά ή, αν τα θέλετε μαγειρεμένα, ψήνετέ τα στον ατμό, στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ή σωτάρετέ τα ελαφρά.

Πηγή: ygeiamou.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα