Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πού δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε στο Ρέθυμνο

11.06.2024, 8:06

Τι αναφέρει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας

Επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις ακτές που βρίσκονται στο Κρητικό και στο Λιβυκό Πέλαγος σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Υπάρχουν όμως και απαγορευμένες περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά και συγκεκριμένα στις περιοχές: «Στα λιμάνια αγκυροβόλια πλοίων-μαρίνες, διακόσια μέτρα εκατέρωθεν εκβολής αγωγών λυμάτων, διακόσια μέτρα εκατέρωθεν εκβολής εξόδου Βιολογικών Καθαρισμών και διακόσια μέτρα εκατέρωθεν εκβολής ποταμών».

Οι ΟΤΑ στις περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση οφείλουν να τοποθετήσουν πινακίδες με την ένδειξη «Νερά ακατάλληλα για κολύμβηση» με τη φροντίδα των αρμόδιων φορέων των ΟΤΑ και των Λιμενικών Ταμείων. Επίσης στις περιοχές ευθύνης τους πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες τήρησης των όρων υγιεινής στις ακτές κολύμβησης που αφορούν σε καθαριότητα, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, δοχεία απορριμμάτων κ.ά. Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας, θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα δειγματοληψίες και θα εκδίδει, εκ νέου απόφαση χαρακτηρισμού ακτών κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Σοκάρει το νέο βίντεο του Γιάννη Λιονάκη: «Δείτε πόσο απλά σκοτώνεσαι»

Ηράκλειο: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ανήλικο από την παραλία της Αμμουδάρας

Ιεράπετρα: Σκελετωμένος σκύλος εντοπίστηκε από τη Δημοτική Αστυνομία

Πύργος: Ο 37χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε την 11χρονη στην περιοχή Καταράχι