Ηράκλειο: 33oC

Πράσινη σαλάτα με σταφύλια και κινόα

30.07.2024, 0:41

Ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα

Δροσερή και ιδανική τώρα που το σταφύλι είναι στα καλύτερα του. Η σαλάτα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως γιατί θα κατεβάσει υγρασία στο μπολ.

Υλικά

Για τη σαλάτα με σταφύλια και κινόα

  • 350 γρ. σταφύλια ανάμεικτα λευκά και μαύρα
  • 200 γρ. baby φύλλα σαλάτας
  • 100 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 ντοματίνια μακρόστενα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Φύλλα δυόσμου
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης
  • Φύτρες
  • Κινόα βρασμένη

Για τη σαλάτα

  • Διαλέγουμε τα σταφύλια ️που σας αρέσει να τρώμε και τα απολαμβάνουμε σε μια δροσερή σαλάτα.
  • Πρώτα πλένουμε τα σταφύλια πάντα με το τσαμπί.
  • Τα βάζουμε σε μπολ με νερό να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
  • Καθαρίζουμε τις ρόγες σταφυλιού από το τσαμπί τους.
  • Κόβουμε στη μέση τα μισά σταφύλια.
  • Βάζουμε όλο το σταφύλι ολόκληρες και κομμένες ρόγες σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το βαλσάμικο ξύδι.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα από δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ντυθούν τα σταφύλια με τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε λίγη βρασμένη κινόα σε πιάτα, βάζουμε σαλάτα με τα σταφύλια και γαρνίρουμε με φύτρες
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα με σταφύλια αμέσως.
  • Σε αυτή την συνταγή ταιριάζει πολύ το πικάντικο σπιτικό τυρί κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: