Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πρίγκιπας Χάρι: Βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 1 εκατομμυρίου λιρών

15.04.2024, 22:47

Έχασε δίκη με το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο

Ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε σήμερα εντολή να αποζημιώσει τους Βρετανούς φορολογούμενους αφού έχασε τη μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με το Υπουργείο Εσωτερικών για υποβάθμιση της αστυνομικής του προστασίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών όταν ληφθούν υπόψη τα δικά του νομικά έξοδα.

Οι δικαστικές Αρχές απέρριψαν επίσης την πρόταση των δικηγόρων του Δούκα του Σάσσεξ να μειώσει στο μισό το ποσό που έπρεπε να πληρώσει λέγοντας ότι ο Χάρι είχε «χάσει συνολικά» την υπόθεσή.

Ο Χάρι, ο οποίος έχει υποσχεθεί προηγουμένως να ασκήσει έφεση στην υπόθεση, μπορεί να προσφύγει απευθείας στο Εφετείο εάν επιθυμεί να το συνεχίσει.

Οι δύο αυτές αποφάσεις είναι άλλο ένα νομικό πλήγμα για τον δούκα αφού έχασε τη διετή μάχη του στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Φεβρουάριο.

Ο Χάρι είχε παραπέμψει το Υπουργείο Εσωτερικών στο δικαστήριο επειδή δεν του παρέχεται πλέον ο «ίδιος βαθμός» προστασίας αφού ο ίδιος και η Μέγκαν εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντα και τη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεότερος γιος του βασιλιά Καρόλου είχε συγκρίνει τους κινδύνους για τον ίδιο και την οικογένειά του με τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν από το θάνατό της το 1997, ενώ τον κυνηγούσαν οι παπαράτσι.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ολυμπιακή φλόγα: Mεταφέρεται με γαλλικό ιστιοφόρο προς την Ελλάδα

Λαμπαδηδρομία: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει 5.202 χλμ. σε όλη την Ελλάδα