Ηράκλειο: 21oC

Ψάρι και θαλασσινά με πατάτες, καυτερές πιπεριές και ντομάτα

08.07.2024, 5:32

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Συνδυάζουμε το ψάρι της αρεσκείας μας με γαρίδες και κυδώνια αλλά και λίγες πατάτες. Η ντομάτα και οι καυτερές πιπεριές χαρίζουν φρεσκάδα και νοστιμιά σε αυτό το πρωτότυπο φαγητό.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 300 γρ. φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού της αρεσκείας μας, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 200 γρ. μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 300 γρ. κυδώνια, καλά πλυμένα (ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι τα κυδώνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό να μουλιάσουν, ώστε η άμμος που είναι εγκλωβισμένη στις ραβδώσεις των οστράκων να κατακάτσει στον πυθμένα της λεκάνης, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε πάλι καλά και επαναλαμβάνουμε)
  • 500 γρ. πατάτες, σε κύβους 3 εκ.
  • 1-2 αποξηραμένες πιπεριές καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
  • 250 γρ. ντομάτες, σε μέτρια καρέ
  • 700 ml σπιτικός ζωμός ψαριού ή κότας ή νερό
  • χυμός από 2 λάιμ (ή 1 λεμόνι)
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 αβοκάντο, σε κυβάκια
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψάρι με θαλασσινά, πατάτες, καυτερές πιπεριές και ντομάτα, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές, την πάπρικα και τον ξερό κόλιανδρο για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό (ή νερό) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε τις πατάτες, το ψάρι, τις γαρίδες και τα κυδώνια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν το ψάρι και οι γαρίδες και να ανοίξουν τα κυδώνια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ και σερβίρουμε.
  7. Σε κάθε πιάτο σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα φύλλα κόλιανδρου.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Κόσμος

Τραγωδία στο Σουδάν: Τουλάχιστον 60 νεκροί από επίθεσεις drone σε καταφύγιο προσφύγων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες στον δρόμο προς Χάρακα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν υποβάλλεται σε ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο στον προστάτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Ιαπωνία: Αρκούδα ξερίζωσε το κεφάλι άνδρα που μάζευε μανιτάρια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Κόσμος

Ερντογάν: «Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα, μετά εσείς»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Οικονομία

Προσωπικός αριθμός: Μέχρι πότε είναι η διορία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Κρήτη

Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος – Σημαντική συνάντηση για την διαχείριση απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Τουριστικό βαν παρκάρει μπροστά από στάση και μπλοκάρει την κυκλοφορία (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Style

Συγκλονίζει η ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Το 1998 χάσαμε το σπίτι μας στις φωτιές – Ήταν ένα τεράστιο σοκ»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →