Ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο
Αυτή η συνταγή για ψητό σολομό με ντομάτες, σκόρδο και ελιές συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με τη φρεσκάδα της ντομάτας και τη νοστιμιά της ελιάς, δημιουργώντας ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γραμμάρια το καθένα)
- 400 γραμμάρια ντομάτες κονσέρβας, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα ντομάτας πάνω από τα φιλέτα σολομού.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός και να ζεσταθεί καλά το μείγμα ντομάτας.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με έξτρα μαϊντανό αν θέλετε.
Συμβουλές:
Βεβαιωθείτε ότι τα φιλέτα σολομού έχουν το ίδιο πάχος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μπορείτε να ψήσετε το σολομό σε αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε την υγρασία του.
Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη στο μείγμα ντομάτας.
Πηγή: enikos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά