Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πτήσεις επαναπατρισμού: Ακόμη 90 έλληνες έφτασαν στην Ελλάδα

12.10.2023, 9:18

Πτήση με εντολή από το υπουργείο κατάφερε να μεταφέρει 90 Έλληνες από το Ισραήλ

Ακόμη μια πτήση επαναπατρισμού προγραμμάτισε το υπουργείο εξωτερικών το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτώβρη, στην προσπάθεια να μεταφέρει όσους περισσότερους Έλληνες είναι εφικτό πίσω στη πατρίδα μας από το Ισραήλ. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Η πτήση είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών. Όλα ήταν οργανωμένα εκεί. Μας περίμεναν και μας πέρασαν από τον έλεγχο. Όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα» ανέφερε ένας Έλληνας στην ΕΡΤ ο οποίος ζει μόνιμα στην Ιερουσαλήμ και ήταν ένας από τους 90 ομοεθνείς μας που ταξίδεψαν από το Τελ Αβιβ. Ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, δίχως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

«Επιτέλους φθάσαμε. Ήταν πολύ δύσκολες οι ώρες» δήλωσε στη Μαίρη Σκανδάλη ένας από τους Έλληνες επιβάτες της πτήσης. «Μένουμε το Τελ Αβίβ όπου δεν κινδυνεύσαμε τόσο» είπε. Ο ίδιος περιέγραψε την καθημερινότητα που είχαν από το περασμένο Σάββατο όταν εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. «Ακούγαμε σειρήνες και μπαίναμε στα καταφύγια», σημείωσε. «Είναι μεγάλη τραγωδία. Φύγαμε μαζί με τα παιδιά μου για να είμαστε πιο ασφαλείς» δήλωσε ο Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέσω Κρήτης ο επαναπατρισμός των Πολωνών από το Ισραήλ