Ηράκλειο: 34oC

Ρεβυθάδα με κιμά

28.12.2024, 23:00

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αφήστε τα ρεβύθια να χυλώσουν μέσα στη σάλτσα του κιμά. Σερβίρετε κάθε μερίδα με μία κουταλιά γιαούρτι. Απλά, τέλειο!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος μία φορά περασμένος
  • 2 σκελ. σκόρδο ολόκληρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ρεβυθάδα με κιμά

  • Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα.
  • Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά.
  • Στο μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό) σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
  • Δεν ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
  • Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβύθια και να μείνει η ρεβυθάδα με κιμά σχεδόν μόνο με το λάδι της.
  • Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό.
  • Τα σερβίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι από πάνω.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment