Ηράκλειο: 34oC

Ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα

17.12.2024, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Μια χυλωμένη ρεβυθάδα είναι μερικές φορές αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Το ταχίνι και η πάπρικα την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη και κρεμώδη.

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1½ κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  • Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Παίρνουμε 1 κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ρεβυθάδα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment