Ηράκλειο: 15oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

16.10.2024, 21:54

Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία

Μια συνταγή ιδιαίτερη αλλά πανεύκολη. Τραγανοί, ιδιαίτερα αρωματικοί, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται πολύ ωραίοι. Ιδιαίτερα αν τους συνοδεύσεις με τη σάλτσα ταχινιού με λεμόνι και πορτοκάλι που προτείνει η σεφ.

40′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
12 ώρες και 18′ αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 8′

Υλικά
Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Για τα φαλάφελ
1 φλιτζ. τσαγιού ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1 ξερό μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα + 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταχινιού
50 γρ. ταχίνι
30 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή όσο μας αρέσει)

Διαδικασία

Σάλτσα ταχινιού
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ταχινιού σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν.
Ρεβυθοκεφτέδες
Για να φτιάξουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουτ. σούπας νερό, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τα μυρωδικά, το κύμινο και αλατοπίπερο.

Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να πλάθεται.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε κάθε φορά από 1 κουτ. σούπας μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, ελαφρώς πεπλατυσμένα.
Τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με αραβικές πίτες και τη σάλτσα ταχινιού, την οποία βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Καιρός

Χριστούγεννα με χιόνι;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κόσμος

Βρετανία: Επιστρατεύονται μέτρα Covid για την αντιμετώπιση της γρίπης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Ο χάρτης των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα – Τι θα γίνει στην Κρήτη;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Rave party έξω από Ιερό Ναό στο Γαλάτσι! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Οικονομία

Πώς τα ψηφιακά εργαλεία «έκλεισαν» το κενό του ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Οικονομία

Δεν λαμβάνετε σύνταξη; Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε 409 κάθε μήνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Αθλητικά

Super League: «Δένει» Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός μέχρι το 2027

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Καταδικαστικές αποφάσεις για 9 στελέχη της Ασπίς Πρόνοια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →