Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ρολάκια πίτσας στο τηγάνι

11.07.2024, 13:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με το τι υπάρχει στο ψυγείο σας. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τα ρολάκια πίτσας

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημά τους) ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 αραβικές πίτες
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικός – ρίγανη – θυμάρι)
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ρολάκια πίτσας

  • Βάζοντας όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε, πατώντας τα με την κουτάλα, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα.
  • Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια.
  • Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και τη γυρίζουμε σε σφιχτό ρολό.
  • Την αφήνουμε να σταθεί 1-2΄ με την ένωση προς τα κάτω και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες πίτες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα