Ηράκλειο: 33oC

Σαλάτα µε γαρίδες και αβοκάντο

24.08.2024, 0:35

Καλοκαιρινή εύκολη συνταγή 

Μία σαλάτα πανεύκολη και πεντανόστιμη για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο. Αν έχετε μαντολίνο, χρησιμοποιήστε το για να κόψετε το αγγούρι. Αλλιώς, με το μαχαίρι σας προσπαθήστε να κόψετε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε.

Υλικά

  • 1 σαλάτα τρυφερή
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 1 καρδιά μαρούλι
  • 1 αβοκάντο
  • 8 γαρίδες βρασμένες

Για τη σως

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε πάρα πολύ λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε τις βρασμένες γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε κατά μήκος (πεταλούδα).
  • Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα λαχανικά.
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα σαλάτας, την καρδιά μαρουλιού και τη ρόκα σε σαλατιέρα.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε το αγγούρι και τις γαρίδες.

Για τη σως

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας την τελευταία στιγμή.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment