Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σαλάτα με γαρίδες, λεμόνι και αβοκάντο

30.05.2024, 3:02

Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο

Αυτή η δροσερή σαλάτα με γαρίδες, λεμόνι και αβοκάντο είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, γεμάτο γεύση και φρεσκάδα. Συνδυάζει τραγανά μαρούλια, ζουμερές γαρίδες, κρεμώδες αβοκάντο και μια δροσερή σάλτσα λεμονιού, κάνοντάς την τέλεια για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  •  560 γραμμάρια μαγειρεμένες γαρίδες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (2 κουταλιές σούπας)
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 340 γραμμάρια σαλατικά, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κάνναβης
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση (περίπου 20)

Για τη βινεγκρέτ:

  •  3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας ξύδι σαμπάνιας ή λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1.  Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε τις με 1 κουταλιά σούπας από τον χυμό λεμονιού.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τα ξερά κρεμμύδια, τη μαγιονέζα, 4 κουταλάκια του γλυκού από το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την κάππαρη και τον άνηθο μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσετε. Στραγγίξτε τις γαρίδες και προσθέστε τις μαζί με τον ψιλοκομμένο σέλερι στο μπολ με τη κρεμώδη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν.
  4. Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ για τη σαλάτα, χτυπώντας μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσετε.
  5. Μοιράστε τα σαλατικά σε τέσσερα πιάτα.
  6. Τοποθετήστε μισό αβοκάντο στο κέντρο κάθε πιάτου και βάλτε ένα τέταρτο από τη σαλάτα γαρίδας στο κέντρο των αβοκάντο.
  7. Γαρνίρετε τη σαλάτα γαρίδας με 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάνναβης και λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο, αν θέλετε.
  8. Πασπαλίστε από πάνω κρεμμύδια για το γαρνίρισμα και σκορπίστε τις ντομάτες γύρω από το πιάτο. Περιχύστε με βινεγκρέτ τα χόρτα της σαλάτας και σερβίρετε.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Σαλάτα με αμύγδαλα, πρασινάδες και πορτοκάλι

Συνταγή: Η ελληνική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα