Ηράκλειο: 25oC

Σαλάτα με κολοκύθια, ελιές και κάππαρη

23.01.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Kολοκύθια, πρασινάδες, κάππαρη, ελιές και μια κρεμώδης πικάντικη σάλτσα σε μια ιδιαίτερη σαλάτα με ωραίες εντάσεις. Μπορούμε να της προσθέσουμε και ένα αυγό ποσέ.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους, βρασμένα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά
  • 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες
  • 4 κουτ. σούπας ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 250 ml κεφίρ
  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, λιωμένο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα για 3-4 λεπτά χωρίς λάδι, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  • Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, κάππαρη και ελιές, ξεκινάμε χτυπώντας τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι.
  • Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  • Σερβίρουμε με πολύσπορο ψωμί. Αν θέλουμε, για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα ένα αυγό βραστό μεμελάτο ή ποσέ.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα