Πάμε να δούμε τον εύκολο τρόπο παρασκευής
Kολοκύθια, πρασινάδες, κάππαρη, ελιές και μια κρεμώδης πικάντικη σάλτσα σε μια ιδιαίτερη σαλάτα με ωραίες εντάσεις. Μπορούμε να της προσθέσουμε και ένα αυγό ποσέ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους, βρασμένα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά
- 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες
- 4 κουτ. σούπας ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 250 ml κεφίρ
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, λιωμένο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα για 3-4 λεπτά χωρίς λάδι, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, κάππαρη και ελιές, ξεκινάμε χτυπώντας τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε με πολύσπορο ψωμί. Αν θέλουμε, για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα ένα αυγό βραστό μελάτο ή ποσέ.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα
Ηράκλειο: Νταλίκες τυλίχθηκαν στις φλόγες στο λιμάνι - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής (φωτο-βίντεο)
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Ρέθυμνο: Φωτιά σε εστιατόριο κινητοποίησε την Πυροσβεστική