Ηράκλειο: 35oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σαρδέλες στο αμπελόφυλλο, ψητές

11.07.2024, 5:32

Πίνακας Περιεχομένων

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

O πιο ωραίος μεζές για ούζο είναι αυτές οι σαρδέλες. Τυλίγονται σε αμπελόφυλλο, ψήνονται στα κάρβουνα ή στο γκριλ και σε λιγότερο από μισή ώρα είναι στο τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1 κιλό σαρδέλες– ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να τις καθαρίσει από κεφάλια και κεντρικό κόκαλο
  • αμπελόφυλλα (από βάζο) όσα οι σαρδέλες (περίπου 25-30)
  • αλάτι, πιπέρι, χοντρό αλάτι
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στο αμπελόφυλλο, ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτό μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά, να φύγει η γεύση της άρμης. Τυλίγουμε τις σαρδέλες με τα αμπελόφυλλα.
  3. Τις ψήνουμε στα κάρβουνα (σε μέτρια θράκα) για περίπου 7-8 λεπτά με συχνά γυρίσματα.
  4. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για περίπου 10 – 15 λεπτά με 2-3 γυρίσματα.
  5. Τις σερβίρουμε με μαϊντανό, χοντρό αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα