Ηράκλειο: 16oC

Σεμινάριο για την Κρητική τσικουδιά από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

04.02.2024, 7:48

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλη την διαδικασία του αποστάγματος 

Νέο σεμινάριο για την απόσταξη, την επεξεργασία και την κατανάλωση της τσικουδιάς Κρήτης διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για οινολόγους, οινοποιούς, παραγωγούς αποσταγμάτων, ιδιοκτήτες / υπαλλήλους καταστημάτων εμπορίας αλκοολούχων ποτών, bartenders και λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Κρητικό απόσταγμα, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωσή του, μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία, τη νομοθεσία, τον σωστό τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης.

Ο εκπαιδευόμενος θα αποκομίσει γνώσεις για:

  • την παραγωγή αποστάγματος,
  • την δημιουργία ηδύποτων και μπράντι,
  • την νομοθεσία τους και
  • του τρόπους κατανάλωσης.

Ενότητες σεμιναρίου:

  1. Ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και πληροφορίες για την απόσταξη παγκοσμίως.
  2. Νομοθεσία στην Ελλάδα (για παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση),
  3. Σωστή Αποθήκευση – Συσκευασία,
  4. Πρώτες ύλες,
  5. Διαδικασία απόσταξης
  6. Κατηγορίες Αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση,
  7. Τρόποι κατανάλωσης (ποτό, κοκτέιλ, drink pairing, μαγειρική και ζαχαροπλαστική),
  8. Γευσιγνωσία.

Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες: Δευτέρα 19/02, Τετάρτη 21/02, Δευτέρα 26/02,  Τετάρτη 28/02, από 18:00 έως 20:30.

Κόστος: 100€ ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Γιώργος Νικηφόρος, πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας  ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης συμβουλευτικού – φοροτεχνικού γραφείου. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα, αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ: Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν άγρια ανήλικο γιατί τους χρεωστούσε λεφτά από πώληση ναρκωτικών (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Αθλητικά

ΝΟΧ: Αυλαία του α’ γύρου κόντρα στην Βουλιαγμένη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Style

Γιατί όσοι στολίζουν νωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πιο ευτυχισμένοι;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Ειδικός εξηγεί γιατί οι νέοι είναι τόσο επιρρεπείς στα διαδικτυακά challenges

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Έτοιμος για πόλεμο… ήταν 54χρονος στην Τρίπολη: Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του (φωτογραφία)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ηράκλειο

Ξέσπασμα αστυνομικών για τα Βορίζια: «Δεν είμαστε λουφαδόροι, δεχτήκαμε πραγματικά πυρά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός μηχανής που έπεσε πάνω σε βαν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Σημαντική αύξηση των γάμων μετά την ηλικία των 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μέλος διεθνούς συμμορίας διαρρηκτών – Είχε «μπει» και στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Αθλητικά

Στον Χρήστο Μουζακίτη το βραβείο Golden Boy Web!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →