Ηράκλειο: 29oC

Σεμινάριο για την Κρητική τσικουδιά από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

04.02.2024, 7:48

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλη την διαδικασία του αποστάγματος 

Νέο σεμινάριο για την απόσταξη, την επεξεργασία και την κατανάλωση της τσικουδιάς Κρήτης διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για οινολόγους, οινοποιούς, παραγωγούς αποσταγμάτων, ιδιοκτήτες / υπαλλήλους καταστημάτων εμπορίας αλκοολούχων ποτών, bartenders και λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Κρητικό απόσταγμα, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωσή του, μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία, τη νομοθεσία, τον σωστό τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης.

Ο εκπαιδευόμενος θα αποκομίσει γνώσεις για:

  • την παραγωγή αποστάγματος,
  • την δημιουργία ηδύποτων και μπράντι,
  • την νομοθεσία τους και
  • του τρόπους κατανάλωσης.

Ενότητες σεμιναρίου:

  1. Ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και πληροφορίες για την απόσταξη παγκοσμίως.
  2. Νομοθεσία στην Ελλάδα (για παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση),
  3. Σωστή Αποθήκευση – Συσκευασία,
  4. Πρώτες ύλες,
  5. Διαδικασία απόσταξης
  6. Κατηγορίες Αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση,
  7. Τρόποι κατανάλωσης (ποτό, κοκτέιλ, drink pairing, μαγειρική και ζαχαροπλαστική),
  8. Γευσιγνωσία.

Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες: Δευτέρα 19/02, Τετάρτη 21/02, Δευτέρα 26/02,  Τετάρτη 28/02, από 18:00 έως 20:30.

Κόστος: 100€ ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Γιώργος Νικηφόρος, πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας  ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης συμβουλευτικού – φοροτεχνικού γραφείου. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα, αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.

πριν από 10 λεπτά
Style

Πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Νέα μεταγραφική κίνηση με τον Γάλλο επιθετικό Τζιμπρίλ Ντιανεσί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ στο Μαρούσι: Γυναίκα απειλεί να πέσει από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Θρήνος για τον χαμό της 23χρονης Μαρίας – Αύριο το τελευταίο «αντίο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Αυτοκτονία αγρότη με φόντο… τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Το αποκαλυπτικό σημείωμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κρήτη

Μαφία της Κρήτης: Σήμερα η απολογία του αρχιμανδρίτη και πρώην Ηγούμενου για την ιστορική μονή της Αγίας Τριάδας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

Ρεκόρ αφίξεων στην Κρήτη: Αύγουστος «απογείωσης» για το Αεροδρόμιο Χανίων!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ελλάδα

Αυτός είναι ο 42χρονος μαστροπός που εξέδιδε κοπέλες – Έπαιρνε πάνω από 500 ευρώ για κάθε «πελάτη» (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Πολιτική

Απειλές μέσω Facebook στον Άδωνι Γεωργιάδη – Μία σύλληψη μετά από μήνυση του υπουργού Υγείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ελλάδα

Επίδομα 150 ευρώ για σχολικά είδη – Ποιοι μαθητές το δικαιούνται

Διαβάστε περισσότερα