Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σέρρες: Πληθώρα παραπλανητικών τηλεφωνημάτων

10.10.2023, 10:12

Πολλά θύματα ηλικιωμένων κατήγγειλαν πως δέχτηκαν παραπλανητικές κλήσεις

Συναγερμός για τηλεφωνήματα επιτήδειων που προσπαθούν να αποκλέψουν χρηματικά ποσά με θύματα ανυποψίαστους πολίτες. Παρατηρείται μεγάλη έξαρση κλήσεων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα αλλά κυρίως στον Νομό Σερρών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες κάποιοι, οι αστυνομικές αρχές έχουν στοιχεία ότι είναι άνθρωποι βουλγαρικής καταγωγής, εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα, όπως τροχαία ατυχήματα, ως αληθινά, επιχείρησαν και σε πολλές περιπτώσεις το κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και λίρες από τα θύματά τους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι, με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου.

Με αυτήν την μέθοδο, πριν από λίγες μέρες και με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα κάποιοι απέσπασαν από μία ηλικιωμένη 76 λίρες η οποία για να «σώσει» τον άνθρωπο της τις πέταξε από το μπαλκόνι.

Μια άλλη ηλικιωμένη έδωσε στους επιτήδειους 7.000 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ μια τρίτη πήγε έως το Νοσοκομείο και παρέδωσε στο πάρκινγκ σε αυτούς τους ανθρώπους 10.000 ευρώ και 10 λίρες. Τέλος μια 83χρονη έπεσε θύμα των επιτήδειων δίνοντας τους 4.000 ευρώ και χρυσαφικά όπως και μια ηλικιωμένη στη Νιγρίτα που της απέσπασαν 2.000 ευρώ σε χρυσαφικά κατά δήλωση της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχαν προχωρήσει στην εξιχνίαση αρκετών περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος πολιτών αλλά και σε συλλήψεις το περασμένο καλοκαίρι.