Τα υλικά για την παρασκευή της είναι απλά και παραδοσιακά
Όσοι βρέθηκαν στην Κρήτη χωρίς να δοκιμάσουν πίτες, και κυρίως τις σφακιανές, έχουν έναν σοβαρό λόγο να επιστρέψουν, καθώς έχασαν μια από τις πιο εμβληματικές γεύσεις της κρητικής παράδοσης.
Ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, αναφέρει ότι η σφακιανή πίτα αποτελεί το χαρακτηριστικό έδεσμα της περιοχής, γνωστό παγκοσμίως. Αυτή την περίοδο, καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάθεση του φακέλου που θα οδηγήσει στην αναγνώρισή της ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Τα υλικά για την παρασκευή της είναι απλά και παραδοσιακά: αλεύρι, νερό, λάδι και αλάτι για το φύλλο, και κρητική μυζήθρα για τη γέμιση.
Παραδοσιακή προετοιμασία
Η πίτα ψήνεται στη φωτιά, πάνω σε ξύλα, όπως υπαγορεύει η κρητική παράδοση. Στις σύγχρονες κουζίνες, πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν τηγάνι, ψήνοντάς την χωρίς λάδι σε ελάχιστο χρόνο.
Προστίθενται λίγες σταγόνες κρητικού μελιού, απογειώνοντας τη γεύση. Μια τσικουδιά συνοδεύει ιδανικά αυτό το γεύμα, ολοκληρώνοντας την εμπειρία με μια παραδοσιακή νότα.
https://exchange.glomex.com/video/v-d5ruh2s9ad75?integrationId=40599v1hloydodrz
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης