Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

26.10.2023, 10:32

Σε τροχιά εσωκομματικής σύγκρουσης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα, έπειτα από πολυήμερη απουσία του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου κατηγορεί την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι ετοιμάζει νέο κόμμα, με νέο αρχηγό και νέο καταστατικό φωτογραφίζοντας μάλιστα συγκεκριμένα στελέχη από την Ομπρέλα αλλά τους διαφωνούντες με την νέα ηγεσία. Από την άλλη, αυτά τα στελέχη κάνουν λόγο για φαινόμενα διάλυσης και πολιτικές εκκαθαρίσεων.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έχει οριστεί εκτάκτως για σήμερα στις 16:30 και θα γίνει με την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος από χθες έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Σε αυτό μετέχουν εκτός από τον ίδιο και οι Ρένα Δούρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και ο πρόεδρος της Κ.Ο Σωκράτης Φάμελλος.

Από την συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ή αν τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και των προτάσεων διαγραφής για τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή που έχει οριστεί να συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κασσελάκης επέστρεψε με διάθεση να πέσουν οι τόνοι αλλά χωρίς καμία πιθανότητα να μπει σε διάλογο με τα στελέχη που έχει ζητήσει τη διαγραφή τους.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει το βλέμμα του στραμμένο σε δύο σημεία. Το ένα είναι το συνέδριο του ECONOMIST όπου θα μιλήσει σήμερα, στις 21:00, και θα δώσει το στίγμα του για την οικονομική πολιτική του κόμματος αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο κ. Κασσελάκης θα διαμηνύσει ότι ο εχθρός του κόμματος δεν είναι εσωτερικός αλλά ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στο cretaone.gr