Απολαυστική συνταγή
Η ιταλική σάλτσα ντομάτας πιτσαϊόλα θα συνοδεύσει εξαιρετικά τα ψητά σας κρέατα και στη γενέτειρά της τη συνδυάζουν συνήθως με σκαλοπίνια.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:30′
Υλικά
4 σκαλοπίνια από μοσχαρίσιο τρανς, 160γρ. το καθένα, ή 4 φέτες από την καρδιά μοσχαρίσιας σπαλομπριζόλας χωρίς κόκκαλο
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα χοντροτριμμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή βασιλικό, αν προτιμάτε
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
450γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα, με το χυμό τους
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ή 1 κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζάνι ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Χτυπάτε τα σκαλοπίνια ή τις σπαλομπριζόλες έτσι ώστε να λεπτύνουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα ντοματάκια, το χυμό και το πελτέ. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε και με την ζάχαρη ή ρίχνετε το μέλι. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ελιές, τη κάππαρη και τη ρίγανη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε τη σάλτσα ντομάτας να μελώσει και να δέσει.
Αλευρώνετε τα σκαλοπίνια και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα σκαλοπίνια και από τις 2 πλευρές. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Μόλις αλλάξουν χρώμα, τα αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τα σκαλοπίνια μαζί με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και ζυμαρικά της επιλογής σας πασπαλισμένα με παρμεζάνα.
Tips
Εναλλακτικά, στρώνετε τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει πάνω σε κάθε σκαλοπίνι. Τα πασπαλίζετε με τη χοντροτριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως μαζί με τα ζυμαρικά.
cantina.protothema.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη