Σκορδαλιά, μπακαλιάρος και 25η Μαρτίου πάνε μαζί. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για την αγαπημένη μας σκορδαλιά.
Δεν είθισται 25η Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο και, κυρίως, δεν γίνεται να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή χωρίς την αγαπημένη μας σκορδαλιά που τον συνοδεύει, καθιστώντας το εν λόγω γεύμα το εθνικό φαγητό της διπλής ελληνικής γιορτής.
Όπως ορίζουν η παράδοση και τα έθιμα, κάθε οικογενειακό τραπέζι έχει μπακαλιάρο με σκορδαλιά, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές, αλλά η παραδοσιακή συνταγή της σκορδαλιάς προτιμάται από τους περισσότερους.
Δείτε την κλασική συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σκορδαλιά την 25η Μαρτίου:
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο (Αν θέλετε να είναι πιο απαλή στη γεύση και να μην είναι τόσο έντονο το σκόρδο, χρησιμοποιείστε 3 σκελίδες από σκόρδο)
- 2 λεμόνια
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράζετε τις πατάτες, τις αλατίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το λεμόνι και στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ την πατάτα με το ελαιόλαδο.
- Χτυπάτε μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Tip:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Πηγή: news247.gr
Δημοφιλή
Αιματοχυσία δίχως τέλος στην άσφαλτο: Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο
Θλίψη για γνωστό έμπορο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο πρώην διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χανίων
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Δημήτρης Βρύσαλης: «Όχι στην καύση σκουπιδιών – Δεν παίζουμε στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας»
Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Εξαφάνιση 52χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη