O συνδυασμός αλμυρού και γλυκού κερδίζουν
Πανεύκολο και εθιστικό γλυκό σνακ με σοκολάτα, καραμέλα και έτοιμα πρέτσελ. Η τραγανή υφή και ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού κερδίζουν!
Υλικά
- 150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
- 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
- 50 γρ. μίνι αλμυρά πρέτσελ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ, πρώτα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και σκορπίζουμε τη ζάχαρη ομοιόμορφα.
- Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
- Σκορπίζουμε πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη την τριμμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα απαλά, να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω από την καραμέλα
- Σκορπίζουμε από πάνω τα πρέτσελ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σερβίρουμε σε πιατελίτσα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Διεθνή: Η Ζιζέλ ξεσπάει σε κλάματα αφού την σταματούν αστυνομικοί στο Μαϊάμι
Kate Moss: Σε δημοπρασία το «γυμνό» της φόρεμα
Kaia Gerber: «Η μητέρα μου μού έδειχνε βίντεο με μοντέλα που πέφτουν»