Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ

07.05.2024, 2:20

O συνδυασμός αλμυρού και γλυκού κερδίζουν

Πανεύκολο και εθιστικό γλυκό σνακ με σοκολάτα, καραμέλα και έτοιμα πρέτσελ. Η τραγανή υφή και ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού κερδίζουν!

Υλικά

  • 150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
  • 50 γρ. μίνι αλμυρά πρέτσελ

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε την σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ, πρώτα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και σκορπίζουμε τη ζάχαρη ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
  • Σκορπίζουμε πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη την τριμμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα απαλά, να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω από την καραμέλα
  • Σκορπίζουμε από πάνω τα πρέτσελ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σερβίρουμε σε πιατελίτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Διεθνή: Η Ζιζέλ ξεσπάει σε κλάματα αφού την σταματούν αστυνομικοί στο Μαϊάμι

Kate Moss: Σε δημοπρασία το «γυμνό» της φόρεμα 

Kaia Gerber: «Η μητέρα μου μού έδειχνε βίντεο με μοντέλα που πέφτουν»