Ηράκλειο: 27oC

Συνταγή για σολομό: Με σάλτσα κρεµµυδιών και πουρέ

28.07.2024, 21:54

Φανταστική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Υπέροχος τρόπος να μαγειρέψετε το σολομό. Ο πουρές τον συνοδεύει καταπληκτικά. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά

Για το σολομό µε σάλτσα κρεµµυδιών και πουρέ

  • 4 φιλέτα σολομό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

Για τον πουρέ

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος για γαρνίρισμα

Σολομός µε σάλτσα κρεµµυδιών

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού επάνω στα κρεμμύδια, περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το τηγάνι.
  • Σιγοβράζουμε (το ψάρι ψήνεται ουσιαστικά με τον ατμό του κρασιού) για 10 λεπτά.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ρίχνουμε, αν θέλουμε, έξτρα αλατοπίπερο.
  • Η ελάχιστη σάλτσα που μένει στην κατσαρόλα πρέπει να είναι σαν πυκνό λαδολέμονο.

Για τον πουρέ

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μπουκιές με ένα μαχαίρι και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 με 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
  • Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος light, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
  • Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πουρέ, επάνω τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: