Σολομός με κρούστα από λεμόνι και παρμεζάνα
Μία συνταγή με σολομό που κερδίζει τον ουρανίσκο – Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα
Υλικά
1 φιλέτο σολομού
2 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
1/4 κ. γλ. αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκια ψίχα από 1 φέτα λευκού ψωμιού
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ. γλ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
Ακολουθώντας τη συνταγή: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σκουπίστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τον με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στο ταψί. Αλείψτε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με αλάτι.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί, τα κρεμμύδια, τη φλούδα λεμονιού και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο σολομό.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με το πιρούνι. Σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
Πανεύκολη συνταγή: Χυλοπίτες με κιμά και κεφαλοτύρι
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά