Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γεύμα
Ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη λύση για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας; Τα ψητά γεύματα στον φούρνο, όπως η συνταγή για σολομό που ακολουθεί, είναι η ιδανική επιλογή!
Το ψήσιμο σε ταψί είναι ιδανικό για γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ο σολομός.
Τα χοντρά φιλέτα σολομού μαζί με ένα μείγμα λαχανικών (σπαράγγια, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια σε αυτή την συνταγή) αναμειγνύονται με ένα γλυκόξινο μείγμα από σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη και ξύδι πριν μπουν στο φούρνο. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός προσδίδει μια ασυναγώνιστη γεύση.
Μαγειρέψτε γρήγορα ένα ποτήρι ρύζι όσο ψήνονται ο σολομός και τα λαχανικά και το βραδινό σας είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού με πέτσα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
- 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.
- 1 ματσάκι χοντρά σπαράγγια (περίπου 340 γραμμάρια), καθαρισμένα
- 225 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 8), καθαρισμένα
- 3 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- Μαγειρεμένο ρύζι και καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το γκριλ στη δυνατή ένταση με τη σχάρα 20 εκατοστά κάτω από την αντίσταση. Σε ένα μπολ, καρυκεύστε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι.
- Περιχύστε το μισό μείγμα σόγιας πάνω από το ψάρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, γυρίζοντάς το μερικές φορές.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα ταψί, ανακατέψτε τις πιπεριές, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο μείγμα σόγιας και το λάδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για επιπλέον νοστιμιά.
- Απλώστε τα λαχανικά σε μία στρώση και ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν, για 8 έως 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε προσεκτικά το σολομό ανάμεσα στα λαχανικά, με την πέτσα προς τα πάνω, και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να ψηθεί καλά το ψάρι, για περίπου 5 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε τα μισά με το μαγειρεμένο ρύζι.
- Προσθέστε λίγο ξύδι για έξτρα γεύση.
- Σερβίρετε το ψάρι πάνω από το ρύζι με τα λαχανικά, τους ζωμούς, τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους σπόρους σουσαμιού.
Πηγή: thebest.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή: Ψητός σολομός με σπαράγγια
Γονιμότητα: 7 τροφές που την ενισχύουν
Διατροφή και σίδηρος: Συνδυασμοί που θα ενισχύσουν την απορρόφηση
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»