Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Sonic VS Mario: Λανσάρουν παιχνίδι την ίδια χρονική στιγμή

24.10.2023, 11:57

Το ίδιο είχε ξανασυμβεί πριν από πολλά χρόνια προκαλώντας αντιδράσεις

Ο Super Mario και ο Sonic the Hedgehog ηγήθηκαν των τσαρτ gaming και τελικά έγιναν δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στη βιομηχανία. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός κορυφώνεται μετά από ένα γεγονός-ορόσημο, με τους δύο ανταγωνιστές να έχουν κυκλοφορήσει παιχνίδια την ίδια εβδομάδα για πρώτη φορά για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1992, όταν το Super Mario Land 2 και το Sonic 2 βγήκαν και τα δύο την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Sonic Superstars, κυκλοφόρησε την Τρίτη, και το Super Mario Bros Wonder, την Παρασκευή.

Ο Naoto Ohshima, ο οποίος έχει δουλέψει για τα Sonic παιχνίδια εδώ και δύο δεκαετίες, είπε ότι ήθελε να επαναφέρει το franchise με το νέο. «Όταν πρόκειται για το Sonic, αυτό που έρχεται πρώτα στο μυαλό πρέπει να είναι η ταχύτητά του και το πόσο ωραία νιώθεις όταν τρέχεις σε επίπεδα», είπε.

Από την άλλη, ο Takashi Tezuka, ο οποίος έχει εργαστεί σε παιχνίδια Mario για 39 χρόνια, είπε ότι «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι και να προσφέρουμε πιο πολλά από ποτέ… Τα παιχνίδια 2D Mario είχαν συχνά τη φήμη ότι δεν συγχωρούν… σε αυτό το παιχνίδι, το αλλάξαμε αυτό…Το έχουμε σχεδιάσει έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να κατακτήσουν το παιχνίδι με τις ιδέες τους και να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους, όχι μόνο τις δεξιότητές τους, για να προχωρήσουν».