Ηράκλειο: 25oC

Σορμπέ φράουλα

30.07.2024, 0:29

Σπιτικό ελαφρύ παγωτό για όλους!

Τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε με τις φρέσκες φράουλες, από αυτό το δροσερό και απολαυστικό παγωτό σορμπέ φράουλα;

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές. Πριν ξεκινήσετε το σορμπέ φράουλα, ρίξτε μια ματιά στα μυστικά μου για τις φράουλες!
  • Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τις αλέθουμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.
  • Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3΄ ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το σιρόπι στις πολτοποιημένες φράουλες.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει.
  • Αλλιώς, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.
  • Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ φράουλα. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.

Μυστικό

  • Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα