Η σούπα με γαρίδες μπορεί να γίνει ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό πρώτο πιάτο
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πλένουμε καλά τα κελύφη και τα κεφάλια τους βάζοντάς τα μετά να στραγγίξουν. Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα κελύφη και τα κεφάλια των γαρίδων. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι και τα σοτάρουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε. Φλαμπάρουμε με το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε 1,5 λίτρο κρύο νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε επιμελώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά να βράσει για 1 ώρα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, χτυπάμε τη σούπα σε μπλέντερ πολύ καλά και την περνάμε από ψιλή σήτα. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για να δέσει η σούπα και να αναδειχθούν τα αρώματά της. Κατόπιν βράζουμε για 1΄ την ψίχα από τις γαρίδες και τις σερβίρουμε μέσα στη σούπα σε ζεστά πιάτα. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένα σκορδόψωμα αν θέλουμε.
- Μερίδες: 6
- 1 κιλό γαρίδες
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
- 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 60 ml κονιάκ
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 4 ντομάτες, κομμένες κονκασέ
- 2 φέτες φρέσκο τζίντζερ
- 2 ροδέλες πιπερίτσα τσίλι
- 1 αστεροειδές γλυκάνισο
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σε σκόνη
- 2 κλαδάκια θυμάρι
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- λίγα φύλλα βασιλικού
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. βούτυρο
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM
Δημοφιλή
Τα 4 ζώδια που θα δουν τις επιθυμίες τους να πραγματοποιούνται μέχρι τα τέλη Αυγούστου
Κουνέλια μεταμορφώνονται σε... «Φρανκενστάιν»: Αναπτύσσουν κέρατα και πλοκάμια στο κεφάλι – Οι ειδικοί προειδοποιούν
Έφυγε στα 51 του χρόνια ο αγαπητός Γιώργος - Αύριο η κηδεία του
Λασίθι: Eκατοντάδες πιστοί επισκέπτονται την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης
Tράπεζες: Μεγάλος κίνδυνος αν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας με αυτόν τον τρόπο
Βανδή - Μπισμπίκης: Σε παραδοσιακό καφενείο του Ρεθύμνου για ρακές και φαγητό
Κτηνωδία στον Βόλο: 61χρονος σκότωσε σκύλο με καραμπίνα
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Nεκρός 67χρονος σε τροχαίο
Στελεχώνεται με νέο γιατρό το νοσοκομείο Χανίων