Πεντανόστιμη συνταγή
Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα.
Υλικά
- 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Για τα σουβλάκια πατάτας
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.
- Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά.
- Περνάμε τις πατάτες σε ξυλάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Πηγή: argiro.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)