Ηράκλειο: 26oC

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

06.12.2024, 10:17

Πεντανόστιμη συνταγή 

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα.

Υλικά

  • 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Για τα σουβλάκια πατάτας

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.
  • Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.
  • Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά.
  • Περνάμε τις πατάτες σε ξυλάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
  • Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή: argiro.gr