Τα υλικά και η εκτέλεση
Την επόμενη φορά που θέλετε κάτι γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο, να φτιάξετε το σουφλέ με σπανάκι και ψωμί.
Υλικά
Για το σουφλέ με σπανάκι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 kg ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
- 10 φέτ. ψωμί του τοστ
- 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 4 αυγά
- 1 ½ φλ. γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ταψί
- Λίγο βούτυρο
Για τη γέμιση
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.
Για το ταψί
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
- Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
- Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
- Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
- Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Σύνοψη άρθρου
- Το σουφλέ με σπανάκι περιλαμβάνει ανάμεικτα χόρτα, φέτα, ανθότυρο και ψωμί του τοστ.
- Η γέμιση παρασκευάζεται με σοτάρισμα κρεμμυδιού και πράσου, προσθήκη χόρτων και τυριών.
- Το ταψί βουτυρώνεται και γεμίζεται με στρώσεις ψωμιού και γέμισης, καλυπτόμενο με τριμμένο τυρί.
- Ψήνεται στους 170°C για 30 λεπτά και σερβίρεται αφού σταθεί για 15 λεπτά.

Δημοφιλή
Βορίζια: Μαρτυρία σοκ από άνδρα που δέχτηκε επίθεση από τον Φανούρη Καργάκη και τον γαμπρό του - «Μου έσπασε το κρανίο»
Βορίζια: Στο Βενιζέλειο το μόλις 15 ημερών μωρό της οικογένειας Φραγκιαδάκη
Βίντεο ντοκουμέντο: Κατά ριπάς έπεφταν οι μπαλωθιές στον γάμο του Φανούρη Καργάκη στα Βορίζια
Αρκάς: Η «Καλημέρα» του για τους πολιτικούς και τις δύο δολοφονίες στα Βορίζια!
Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 21χρονου Γρηγόρη - Τον βρήκε νεκρό πολίτης
Βίντεο-ντοκουμέντο από το μακελειό στα Βορίζια: Η στιγμή που ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη πυροβολεί με καλάσνικοφ
Δασκάλα στα Βορίζια ήταν η Μαλέσκου: «Αυτό που χτιζόταν μέσα στις σχολικές αίθουσες, ακυρωνόταν εύκολα στο σπίτι»
Νέες προσαγωγές στα Βορίζια: Τρία άτομα προσπάθησαν να μπουν κρυφά στο χωριό
Παραμένουν οι αντιδράσεις για τη μετονομασία της Οδού Κονίτσης σε Οδό Φαίδωνα Βαρδαβά στον Πόρο