Ηράκλειο: 27oC

Σπανακόρυζο με μπλε τυρί

30.03.2025, 0:16

Δείτε τη συνταγή 

Μπορείτε να βάλετε όποιο μπλε τυρί σας αρέσει, όπως ροκφόρ, γκοργκοντζόλα αλλά και το δικό μας μακεδονικό μπλε τυρί. Το κλασικό σπανακόρυζο παίρνει άλλη διάσταση!

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  • 600 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μάτσο μυρώνια, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες, χοντροκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 160 γρ. μπλε τυρί της αρεσκείας μας
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σπανακόρυζο με μπλε τυρί, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και αλατοπίπερο.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  • Ρίχνουμε τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και το μπλε τυρί.
  • Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το σπανακόρυζο με μπλε τυρί.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα