Ηράκλειο: 31oC

Σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια

26.06.2025, 18:57

Αναλυτικά η συνταγή

Μια λαχταριστή λαδένια σπαγγετάδα με τρυφερά μπουκετάκια μπρόκολου και μανιτάρια λευκά, έτοιμη στο πι και φι. Την πασπαλίζουμε με πικάντικη φέτα και φύλλα βασιλικού.

15′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά
Μερίδες: 4-5
500 γρ. σπαγγέτι
τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο, χοντροκομμένα
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
περίπου 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
10-15 ολόκληρα φύλλα βασιλικού

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να λαδωθεί καλά.
Ρίχνουμε την πάπρικα και αλατοπίπερο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τον βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως, τα σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα