Ηράκλειο: 34oC

Σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια

19.07.2024, 0:23

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μακαρόνια με σαρδέλες έχετε δοκιμάσει ποτέ; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή γιατί είναι πεντανόστιμη και σας κάνει καλό.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 σκελ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 πιπερίτσα (τσίλι) ψιλοκομμένη
  • 12 ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 σαρδέλες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις σαρδέλες

  • Πλένουμε τα καθαρισμένα φιλέτα σαρδέλας κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Κόβουμε µε μαχαίρι το κεφάλι και σχίζουμε οριζόντια την κοιλιά.
  • Τραβάμε µε τα δάχτυλα τη ραχοκοκαλιά να ξεκολλήσει.
  • Κάτω κάτω στην ουρά την κόβουμε µε μαχαίρι ή µε ψαλίδι κουζίνας για να µη χαλάσουμε το σχήμα της (ανοίγει στα δύο).

Για το ψήσιμο

  • Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι ή σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1΄ το σκόρδο και την πιπερίτσα.
  • Αμέσως ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε για 2΄, να αλλάξουν χρώμα.
  • Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά ανακινώντας το τηγάνι ή µε λαβίδα.
  • Προσθέτουμε τα ντοµατίνια κομμένα στα δύο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄, ίσα να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν λίγα υγρά.
  • Σβήνουμε µε το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε µε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για τα σπαγγέτι

  • Στο μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι 2΄ λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία.
  • Τα παίρνουμε µε τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  • Ανακινούμε το τηγάνι ή ανακατεύουμε µε τσιμπίδα, σε δυνατή φωτιά, για 1΄-2΄.
  • Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας µε έξτρα ελαιόλαδο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: