Ηράκλειο: 15oC

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, μελιτζάνες και καρύδια

29.03.2024, 3:40

Είναι υγιεινό και πλούσιο σε φυτικές ίνες

Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματίνια, μελιτζάνες, και καρύδια είναι η ιδανική επιλογή για ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες και χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.

Αυτό το πιάτο προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Υλικά

350γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 μελιτζάνες (περίπου 550g), κομμένες κατά μήκος σε 4 φέτες και κατόπιν σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
250ml ζωμός λαχανικών (φτιαγμένος με 1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών σε σκόνη – vegan, αν χρειάζεται)
330γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30γρ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
50γρ. καρύδια χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα (αν είναι μεγάλα)

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι: Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να βράσετε τα σπαγγέτι. Ενώ βράζουν, κρατήστε στην άκρη 150ml από το νερό τους πριν τα στραγγίξετε.
  • Σοτάρετε τη μελιτζάνα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη μελιτζάνα και το σκόρδο, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας: Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και το ξύδι με τη μελιτζάνα και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίξτε μέσα τον ζωμό λαχανικών, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για επιπλέον 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα όταν τη δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι.
  • Ενσωματώστε τα υπόλοιπα υλικά: Προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους.
  • Ανακατέψτε μέσα το βασιλικό, την κάππαρη και τα καρύδια και στη συνέχεια ρίξτε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι. Προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη, αν χρειαστεί, για να αραιώσει λίγο τη σάλτσα.
  • Σερβίρισμα και αποθήκευση: Σερβίρετε αμέσως το μισό φαγητό. Το υπόλοιπο μπορείτε να το διατηρήσετε για άλλη μια μέρα. Μπορεί να φυλάσσεται σκεπασμένο στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.
  • Ζεσταίνετε το ξανά σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε επίσης:

Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα 

Εύκολη συνταγή: Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Άφαντος ο δράστης – Στο επίκεντρο οι δύο διαθήκες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Style

Δύσκολες ώρες για την Αγγελική Ηλιάδη – Στο νοσοκομείο ο γιος της, Μπάμπης Λαζαρίδης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τροχαίο δυστύχημα για διπλωμάτες του Κατάρ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Style

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Έκρηξη έξω από παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Συγγρού – Εντοπίστηκαν γκαζάκια στο σημείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Κόσμος

Πρόσκληση Τραμπ σε Ελλάδα και Κύπρο για συμμετοχή στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Χανιά

Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης 56 μεταναστών νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα (12/10) σε περιοχές της Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πνευματικά

Εορτολόγιο: Σε ποιους να ευχηθείτε «Χρόνια Πολλά» σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →