Είναι υγιεινό και πλούσιο σε φυτικές ίνες
Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματίνια, μελιτζάνες, και καρύδια είναι η ιδανική επιλογή για ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες και χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.
Αυτό το πιάτο προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά
350γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 μελιτζάνες (περίπου 550g), κομμένες κατά μήκος σε 4 φέτες και κατόπιν σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
250ml ζωμός λαχανικών (φτιαγμένος με 1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών σε σκόνη – vegan, αν χρειάζεται)
330γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30γρ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
50γρ. καρύδια χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα (αν είναι μεγάλα)
Εκτέλεση
- Βράστε τα σπαγγέτι: Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να βράσετε τα σπαγγέτι. Ενώ βράζουν, κρατήστε στην άκρη 150ml από το νερό τους πριν τα στραγγίξετε.
- Σοτάρετε τη μελιτζάνα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη μελιτζάνα και το σκόρδο, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας: Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και το ξύδι με τη μελιτζάνα και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίξτε μέσα τον ζωμό λαχανικών, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για επιπλέον 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα όταν τη δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι.
- Ενσωματώστε τα υπόλοιπα υλικά: Προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους.
- Ανακατέψτε μέσα το βασιλικό, την κάππαρη και τα καρύδια και στη συνέχεια ρίξτε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι. Προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη, αν χρειαστεί, για να αραιώσει λίγο τη σάλτσα.
- Σερβίρισμα και αποθήκευση: Σερβίρετε αμέσως το μισό φαγητό. Το υπόλοιπο μπορείτε να το διατηρήσετε για άλλη μια μέρα. Μπορεί να φυλάσσεται σκεπασμένο στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.
- Ζεσταίνετε το ξανά σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Πηγή: thebest.gr
Διαβάστε επίσης:
Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα
Δημοφιλή
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα
Ηράκλειο: Νταλίκες τυλίχθηκαν στις φλόγες στο λιμάνι - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής (φωτο-βίντεο)
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (φωτογραφίες)
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά