Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σπάτα: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Πολυχώρου Πολιτισμού

01.04.2024, 19:51

Έτοιμο το ανακαινισμένο κτήριο να γράψει μια νέα σελίδα πολιτισμού

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού στα Σπάτα. Το κτίριο, που παλαιότερα στέγαζε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων (1928-1930), έλαμπε ανακαινισμένο, έτοιμο να υποδεχτεί την τοπική κοινωνία και να γράψει μια νέα σελίδα πολιτισμού.

Σπάτα

Η αποκατάσταση και επανάχρηση του ιστορικού κτιρίου αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τα Σπάτα. Ο Πολυχώρος φιλοδοξεί να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, προσφέροντας στους δημότες ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων.

Ποιες είναι οι χρήσεις του Πολυχώρου;

  • Στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
  • Έκθεση της Μεσογείτικης τοπικής φορεσιάς και αντικειμένων λαϊκής τέχνης και παράδοσης
  • Έκθεση και προώθηση τοπικών προϊόντων
  • Παρουσίαση της ιστορίας του τόπου και τουριστικών πληροφοριών με ψηφιακά μέσα
  • Αίθουσα για συναντήσεις και εκδηλώσεις
  • Φιλοξενία μόνιμων ή περιοδικών εκθέσεων

Η ανακαίνιση και ο πλήρης εξοπλισμός του Πολυχώρου Πολιτισμού Σπάτων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας». Η χρηματοδότηση προήλθε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Σπάτα

Σημασία για την τοπική κοινωνία:

Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Δημήτρης Μάρκου, τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την τοπική κοινωνία. Ο Πολυχώρος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, προσφέροντας στους δημότες πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, αξιοποιώντας τα εκθέματα και τις σύγχρονες τεχνολογίες προβολής.

Σπάτα

Εγκαίνια και παρευρισκόμενοι:

Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Α’ Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής κος Βασίλης Οικονόμου και η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Καβαλλάρη Βίκυ. Το παρόν έδωσαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του δήμου, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του τόπου, αλλά και πλήθος δημοτών. Για τις συνθήκες υλοποίησης του έργου μίλησε η κα Ελένη Τούντα, στέλεχος του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες διαδραστικής χρήσης των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και να θαυμάσουν τα εκθέματα στις αίθουσες που φιλοξενούν τις μόνιμες συλλογές του Πολυχώρου.

Να σημειωθεί ότι ήδη φιλοξενείται και συνεχίζεται και η περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μπρούντζος που διαμόρφωσε την αρχαία Ελλάδα» του εικαστικού αρματοποιού Δημήτρη Κατσίκη.

Στις αίθουσες του ισογείου διαμορφώθηκαν όπως περιέγραψε η υπεύθυνη ιστορικός – μουσειολόγος κα. Βελίσκου Τάνια, τρεις μόνιμες θεματικές εκθέσεις για την ιστορία, την παραδοσιακή ενδυμασία και τις καλλιέργειες της περιοχής, ενώ στεγάζεται και η δημοτική βιβλιοθήκη.

Πηγή: mesogianews

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων με «λαμπαδηδρόμο» τον συλλέκτη Θοδωρή Καρατζούνη

Μυτιλήνη: Εργαστήριο κεραμικής στο μουσείο Αγίας Παρασκευής

Αυτό το καλλιτεχνικό ίδρυμα απαγορεύει την είσοδο σε άντρες

Ρόδος: Αποκαθίστανται τα μνημεία του νεκροταφείο Μουράτ Ρέις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *