Ηράκλειο: 25oC

Σπετσοφάι με λουκάνικα και γίγαντες

18.07.2024, 0:41

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό στην κατσαρόλα µε πολύ πλούσια γεύση

Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γίγαντες που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι.

Υλικά

  • 250 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
  • 2 σκελ. σκόρδο κοµµένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για το σπετσοφάι

  • Χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).
  • Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα.
  • Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: