Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό στην κατσαρόλα µε πολύ πλούσια γεύση
Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γίγαντες που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι.
Υλικά
- 250 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
- 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
- 2 σκελ. σκόρδο κοµµένο σε φέτες
- 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
- 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
- 400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το σπετσοφάι
- Χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα.
- Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Καζαντζίδη - 1 τραυματίας (Φωτογραφίες- Βίντεο)
Τουριστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση – Έφαγαν κρέας από καντίνα
Αυτή η παραλία της Κρήτης έχει τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά - Δείτε φώτο
Πένθος στο Λασίθι: «Έφυγε» από τη ζωή ο Εμμανουήλ Νικ. Τσουράκης
4 νεκροί και 7 ασθενείς από σαρκοφάγα βακτήρια σε ακτές!
Ηράκλειο: «Κόβουν» βόλτες και καταγραφούν τα προβλήματα της κοινότητας