Αναλυτικά η συνταγή
Το ιδιαίτερο αυτό γλυκό γεννήθηκε στο Πανόραμα, όπου κάποτε ανηφόριζαν οι κάτοικοι της πόλης για να πάρουν τον αέρα τους.
Υλικά
Για τα τρίγωνα
12 φύλλα κρούστας
200 γρ. βούτυρο λιωµένο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
100 ml γλυκόζη
1 ξύλο κανέλα
Για την κρέμα
700 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
300 ml κρέµα γάλακτος 35%
160 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορνφλάουρ
2 αυγά
6 κρόκους αυγών
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέµα γάλακτος σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το κορνφλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το µείγµα στην κατσαρόλα, αδειάζουµε το 1/3 από αυτό στο µπολ µε το µείγµα των αυγών ανακατεύοντας καλά µε αυγοδάρτη.
Βήμα 2
Επαναφέρουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουµε µέσα το µείγµα του µπολ. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα και µόλις δέσει η κρέµα και κοχλάσει, την αποσύρουµε από τη φωτιά.
Την αδειάζουµε σε καθαρό σκεύος και καλύπτουµε την επιφάνειά της µε µεµβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και να σχηµατιστεί κρούστα. Την αφήνουµε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Την ανακατεύουµε ξανά με αυγοδάρτη να γίνει λεία.
Βήμα 3
Τρίγωνα: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουµε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβουµε κατά µήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Τις βουτυρώνουµε, τις βάζουµε ανά δύο τη µία πάνω στην άλλη και βουτυρώνουµε ξανά.
Πιάνουµε την αριστερή γωνία στο κάτω µέρος και τη διπλώνουµε προς τη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να σχηµατιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζουµε να διπλώνουµε µέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες.
Βήμα 4
Ψήνουµε τα τρίγωνα που έχουμε στρώσει σε λαµαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15′-20′, έως ότου ροδίσουν.
Βήμα 5
Σιρόπι: Σε µια µικρή κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και βράζουµε για 2′-3′ από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασµός. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε στην άκρη για 5′. Με ένα µυτερό µαχαίρι και µε µεγάλη προσοχή ανοίγουµε τα τρίγωνα από τη µία πλευρά δηµιουργώντας µια θήκη και τα ρίχνουµε ένα ένα για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι.
Τα βγάζουµε µε προσοχή και τα ακουµπάµε σε σχάρα να στραγγίξουν από το σιρόπι.
Βήμα 6
Μεταφέρουµε την κρέµα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε στρογγυλό στόµιο και µε αυτή γεµίζουµε τα τρίγωνα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
cantina.protothema.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 47χρονη μητέρα που χτύπησε την κόρη της με παντόφλα
Αστυνομικοί Ηρακλείου: «Όχι» σε γκετοποίηση των Ρομά - Θα αποδειχθεί «φούσκα» το σχέδιο ειδικής αστυνόμευσης στους καταυλισμούς
Βαρύ πένθος στο Mαλεβίζι: Συγκινεί το «αντίο» του αδελφού της Μαρίας Μπαξεβάνη
Κρήτη: Το πανάκριβο φράγμα που αποδείχτηκε...«σουρωτήρι» και οι πιέσεις για την αποκατάσταση του!
Κορονοϊός: Νέα δυσάρεστα ευρήματα για όσους νόσησαν – Πώς επηρεάζονται στο μέλλον
Στη Σούδα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μόνο για ενηλίκους - Ταξίδι χωρίς αυστηρούς κανόνες και ενδυματολογικούς περιορισμούς (φωτό)
Οκτώβριος 2025: Σε ποια ζώδια θα «χαμογελάσει» η τύχη αυτόν το μήνα
Χανιά: Στη φυλακή για ναρκωτικά ο 48χρονος που εμπλέκεται στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση
«Ρωγμές» στον τουρισμό: «Βομβαρδισμένο τοπίο» ο παραλιακός των Γουβών (βίντεο-φώτο)