Ηράκλειο: 33oC

Σπιτικό γουακαμόλε με γαρίδες

18.08.2024, 9:59

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μία εύκολη και γρήγορη δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι! Κάθε νόστιμη μπουκιά με γουακαμόλε με γαρίδες έχει γύρω στις 35 θερμίδες!

Υλικά

Για το γουακαμόλε

  • 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 λάιμ (χυμό)

Για τις γαρίδες

  • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Λίγο σχοινόπρασο

Για το σερβίρισμα

  • Αγγούρι
  • Τσιπς τορτίγιας

Για το γουακαμόλε

  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την ντομάτα.
  • Με δυο κουτάλια ανακατεύουμε το guacamole μέχρι να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μην πολτοποιηθεί. Πρέπει να μείνουν μερικά κομμάτια.
  • Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ και καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • Το γουακαμόλε σερβίρεται αμέσως.
  • Αν θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό μέχρι να φτιάξετε τις γαρίδες πρέπει να το καλύψετε με ένα κομμάτι μεμβράνη.
  • Φροντίστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του ώστε να μην οξειδωθεί και αλλάξει χρώμα.

Για τις γαρίδες

  • Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε να ντυθούν οι γαρίδες.
  • Ζεσταίνουμε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Σοτάρουμε για 1½ λεπτό.
  • Αναποδογυρίζουμε τις γαρίδες να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 με 1½ λεπτό.
  • Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε αγγούρι σε φέτες.
  • Ακουμπάμε επάνω λίγο guacamole. Γαρνίρουμε κάθε μπουκιά με μια γαρίδα.
  • Σερβίρουμε το υπόλοιπο αβοκάντο σε μπολ μαζί με τις γαρίδες.
  • Εναλλακτικό σερβίρισμα για ατομικό ορεκτικό
  • Βάζουμε λίγο γουακαμόλε σε μικρό γυάλινο ποτήρι και γαρνίρουμε με δυο γαρίδες και μία φέτα αγγούρι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: