Ηράκλειο: 34oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού ο Χάρης Μαμουλάκης

09.05.2024, 18:42

Ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Στις εκδηλώσεις της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 1941-1944 που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, συμμετείχε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης και σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η 9η Μαΐου είναι ημέρα τιμής, μνήμης και προβληματισμού, χρέος όλων είναι να μην σβήσει ποτέ η ιστορική μνήμη αλλά και να προχωρήσει το ζήτημα διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων:

«Ημέρα τιμής, μνήμης και προβληματισμού η 9η Μαΐου. Τιμούμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Θυμόμαστε τα δεινά και τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού. Προβληματιζόμαστε με την νεοναζιστικά μορφώματα που με θράσος καλλιεργούν το μίσος και τον ρατσισμό στην Ευρώπη, αλλά και με τα πολεμικά μέτωπα που εξαπλώνονται.

μαμουλάκης

Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε την ιστορική μνήμη να σβήσει. Να μην αφήσουμε τις Ηρωίδες και τους Ήρωες του τόπου μας να ξεχαστούν. Να διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα της θυσίας τους. Αλλά και να διεκδικήσουμε τις Γερμανικές οφειλές και αποζημιώσεις. Ποτέ πια πόλεμος. Ποτέ ξανά ναζισμός και φασισμός. Ένα σύνθημα – ευχή αλλά και υπόσχεση μαζί.».

Διαβάστε επίσης:

Η δήλωση του Χάρη Μαμουλάκη για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 

Χάρης Μαμουλάκης: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει στο θέμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας» 

Το μήνυμα του Χάρη Μαμουλάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά