Ηράκλειο: 23oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

14.05.2024, 21:06

 Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το Κτηματολόγιο

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου καθώς και του Εθνικού Κτηματολογίου. Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ενώ στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς σχετικά με τη δήλωση των κτήσεων στο Κτηματολόγιο, με τον Πρόεδρο και στελέχη του Κτηματολογίου και του Υπουργείου, να παρουσιάζουν την απλή διαδικασία δήλωσης των περιουσιών στο ktimatologio.gr και να απαντούν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Στην ενημερωτική συνάντηση το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι της κ. Μπακογιάννη, οι Δήμαρχοι Πλατανιά, Γ. Μαλανδράκης, Κισάμου, Γ. Μυλωνάκης, Αποκορώνου, Χ. Κουκιανάκης και Σφακίων, Γ. Ζερβός, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και υπηρεσιακοί του Δήμου Χανίων, ο Πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΤΕΕ-ΤΔΚ, του Συλλόγου Συμβολαιογράφων και του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, καθώς και αρκετός κόσμος που επιθυμούσε να λάβει γνώση για τη διαδικασία.

Κυρανάκης

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για αυτή την πρωτοβουλία. Ήταν μια πρωτοβουλία ουσιαστική, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητήσουν, να πάρουν απαντήσεις σε ενδεχόμενα ερωτήματα αλλά κυρίως μας έδωσε την ευκαιρία να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες, ότι θα πρέπει τους επόμενους μήνες να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία. Θα πρέπει να φροντίσουν όλοι οι πολίτες, είτε νεότεροι είτε σε μεγαλύτερη ηλικία, να δηλώσουν την όποια περιουσία τους, μέσα από την απλή διαδικασία που υπάρχει, ώστε να μπορέσουμε τοπικά, ως Χανιά αλλά και εθνικά, ως χώρα να έχουμε το Κτηματολόγιο και να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της χώρας».

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την φιλοξενία και τον συντονισμό της σύσκεψης, σημείωσε: «Με τον Δήμαρχο Χανίων καθώς και τους υπόλοιπους δημάρχους του Νομού, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κτηματογράφηση καθώς τα Χανιά έχουν μείνει πίσω: υπολείπονται 329 χιλιάδες περιουσιακά δικαιώματα που πρέπει ακόμα να δηλωθούν στον Δήμο Χανίων. Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο θα διευκολύνει, θα απλοποιήσει και θα επιταχύνει τις διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όπως τόνισε ο κ. Κυρανάκης «ακολουθώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για ολοκλήρωση του Κτηματολογίου το 2025, δεν θα δοθεί άλλη παράταση, πέραν της 30ης Νοεμβρίου και αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό, κατανοητό και σεβαστό απ’ όλους καθώς η χώρα μας είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που δεν διαθέτει Κτηματολόγιο».

Κυρανάκης

Διαβάστε επίσης:

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι να κάνετε για να μην πληρώσετε πρόστιμα έως και 54.000 ευρώ 

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Αναλυτικά τα πρόστιμα 

22% αυξήθηκαν οι πυρκαγιές στο πρώτο πεντάμηνο του 2024 σε σχέση με πέρυσι