Ιταλική συνταγή για τυλιχτή πίτσα με τέλεια γέμιση
Stromboli pizza (στρόμπολι) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η stromboli pizza (στρόμπολι) είναι μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή από την Ιταλία για τυλιχτή πίτσα με τέλεια γέμιση που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
Για τη πίτσα
- 2 φύλλα ζύμη για πίτσα
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά σουσάμι – μαυροσίσαμο
- Λίγο τριμμένο τυρί
Για τη γέμιση
- 250 γρ. ανάμεικτα τυριά
- 6 φέτ. ζαμπόν ή σαλάμι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 5-6 ντοματίνια
- 5 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο τριμμένο τυρί για το τελείωμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Τέλος, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Ψήνουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά.
- Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή μαϊντανό.
- Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα όταν θα μπει στη ζύμη.
- Απλώνουμε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο εργασίας.
- Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω στο χαρτί.
- Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα.
- Ενώνουμε τα δύο κομμάτια, ώστε να σχηματίσουμε ένα μεγάλο μακρόστενο φύλλο ζύμης, για να φτιάξουμε ένα μεγάλο stromboli.
- Τραβάμε ελαφρά την ελαστική ζύμη πίτσας, ώστε να μεγαλώσει.
- Απλώνουμε το σαλάμι στην επιφάνεια του φύλλου.
- Απλώνουμε τα μισά τυριά, βάζουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα τυριά.
- Τυλίγουμε σε ρολό, κάνοντας 3 βόλτες στην ζύμη και πατάμε, ώστε να κλείσει η ένωση.
- Σφραγίζουμε τα πλαϊνά και τα γυρίζουμε από κάτω για να κλείσει καλά.
- Ακουμπάμε το ρολό με τη λαδόκολλα στο ταψί, πάντα με την ένωση πάντα προς τα κάτω.
- Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό.
- Αλείφουμε ολόγυρα το στρόμπολι και χαράζουμε 3 με 4 χαρακιές διαγώνια στην επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
- Σας προτείνω να ψήσετε τη stromboli pizza στον αέρα και την κάτω αντίσταση στην κάτω σχάρα στους 180 με 190ºC, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να ψηθεί σωστά από κάτω.
- Αφήνουμε να σταθεί σε μία σχάρα για 5 με 10 λεπτά.
- Έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και 2 ντιπ, ντομάτας και γιαουρτιού.
- Εναλλακτικά, φτιάχνουμε δύο μικρότερα στρόμπολι.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου