Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή στο Ρέθυμνο

24.10.2023, 11:09

Κυνηγετικά όπλα, πιστόλι, κροτίδες, φυσίγγια κ.α. βρέθηκαν στην κατοχή άνδρα

Την Δευτέρα 23/10 οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατηγορείται οτι είχε στη κατοχή του όπλα που δεν προβλέπονται σύμφωνα με την άδεια αγοράς και κατοχής.

Μετά τον έλεγχο που έγινε στον άνδρα ακολούθησε και η διερεύνηση του σπιτιού του όπου εκεί βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλι. κροτίδες κ.α.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, χθες (23.10.2023) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, χθες (23.10.2023) το απόγευμα από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό και στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε να κατέχει φυσίγγια, τα οποία δεν ήταν τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τη σχετική άδεια αγοράς και κατοχής φυσιγγίων που κατείχε.
Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 3 κυνηγετικά όπλα,
• πιστόλι,
• φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
• σκοπευτική διόπτρα,
• 440 κροτίδες,
• 19 αρχαία νομίσματα

Για τα ανωτέρω όπλα όπως προέκυψε δεν πληρούνταν οι όροι ασφαλούς φύλαξης και μεταφοράς τους σύμφωνα με τις σχετικές άδειες τους.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.