Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Συνάντηση Κ. Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Θόδωρο Σκυλακάκη

10.07.2024, 22:06

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον Υπουργό τις προτεραιότητες των πολιτών της Π.Ε. Ηρακλείου σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού φωτοβολταϊκών των 400 KW στην Κρήτη. Επίσης, ο Υπουργός παρουσίασε στον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη τον οδικό χάρτη πορείας ολοκλήρωσης των εργασιών της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, που υλοποιεί η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, «Αριάδνη Interconnection».

Τέλος, συζήτησαν πως το νέο ενεργειακό πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να υλοποιηθεί στην Κρήτη και τα ορόσημα εφαρμογής του project. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής έθεσε υπόψη του Υπουργού κάποια σημεία, τα οποία ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύθηκε να διευκρινίσει με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος με δέχθηκε στο γραφείο του. Στο πλαίσιο της συνάντησής μας, είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε διεξοδικά, την πορεία των μεγάλων ενεργειακών έργων της Κρήτης. Αφού ενημερώθηκα για όλα τα θέματα, εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πρόοδο όλων των σχετικών δράσεων. Η έναρξη χορήγησης όρων σύνδεσης στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτοβολταϊκών των 400 KW είναι μία εξέλιξη που ικανοποίησε πολλούς συμπολίτες μας. Το μεγάλο project της ηλεκτρικής διασύνδεσης, που θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι του 2025, εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης. Το πρόγραμμα “ΑΠΟΛΛΩΝ” αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των Δήμων της Κρήτης, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης καθώς και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων του νησιού. Η ενεργειακή θωράκιση της Κρήτης είναι το “κλειδί” της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας και θα είμαστε συνεχώς πάνω από τα θέματα που αναδεικνύουν τον ενεργειακό ρόλο του νησιού μας. Ευχαριστώ»

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα