Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τις «έξυπνες» δαπάνες και για τον Τραμπ

11.07.2024, 7:42

Ο Πρωθυπουργός απάντησε αν θα προτιμούσε να συνομιλεί με τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ

Ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες έθιξε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΝΑΤΟ. «Είναι μια εποχή που η ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μια εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου τη δική μας δέσμευση ως προς τη δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνον η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά, ταυτόχρονα, η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο τη ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία. Δεν χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα» τόνισε.

«Είμαι θερμός υποστηρικτής της μεγαλύτερης ενοποίησης των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών. Δεν πρέπει να ξοδεύουμε απλά περισσότερα, πρέπει να είμαστε και πιο έξυπνοι στο πως δαπανούμε πόρους για να ενισχύσουμε την κοινή μας άμυνα. Και να ενισχύσουμε τις κοινές αμυντικές μας δυνατότητες είναι συμπληρωματικό στη δομή του ΝΑΤΟ. Ενισχύει το ΝΑΤΟ και γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε τον επόμενο ευρωπαϊκό πολιτικό κύκλο για να εστιάσουμε στο πως ενισχύουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα. Είναι στο συμφέρον μας να το κάνουμε».

Σε ερώτηση που του έγινε για τις εκλογές στις ΗΠΑ και αν θα προτιμούσε να συνομιλεί με τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δεν θα απαντήσει σε μία τέτοια ερώτηση, ωστόσο, όπως επισήμανε, «θα σεβαστούμε την επιθυμία του αμερικανικού λαού».

«Έχουμε συνεργαστεί και με τις δύο κυβερνήσεις χωρίς προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα