Δείτε πως να τα φτιάξετε
Αυτά τα σουβλάκια είναι μεζές καταπληκτικός και διαφορετικός, μαριναρισμένα σε γλυκόξινη μαρινάδα με βάση την καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο.
Συνοδεύονται με παγωμένη μπίρα και πατάτες τηγανητές.
5′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30′
Υλικά
Τεμάχια: 8
8 έτοιμα σουβλάκια από χοιρινή σπάλα, χωρίς οστό (περίπου 1.200 γρ. κρέας), σε κομμάτια των 8 εκ.
Για τη μαρινάδα
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, σπασμένες
80 γρ. αλάτι χοντρό
120 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή (αυτή που μοιάζει με βρεγμένη άμμο)
50 γρ. πάπρικα καπνιστή
2 κουτ. σούπας σιναπόσποροι κίτρινοι, κοπανισμένοι
50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα χοιρινά σουβλάκια με πάπρικα, ξεκινάμε με τη μαρινάδα.
Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα αδειάζουμε σε σκεύος που να χωράει τα σουβλάκια σε μία στρώση.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί, τα γυρνάμε μερικές φορές για να καλυφθούν παντού με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε καλά λαδωμένη σχάρα φούρνου. Την τοποθετούμε μια-δυο θέσεις κάτω από το γκριλ και στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα ταψάκι με λίγο νερό, για να πέσουν εκεί ζουμάκια και λίπη και να μη λερώσουμε τον φούρνο.
Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 25 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν.
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα κόβοντας στη μέση ένα κομμάτι: πρέπει να είναι εντελώς λευκό και αν το πιέσουμε να βγει διαυγές υγρό. Αν το ψαχνό ή το υγρό είναι ροζέ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Δεκαπενταύγουστος: Τι να στείλω σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα - Οι καλύτερες ευχές
Χαμός σε διάσημη καφετέρια: Τρίχρονη έσπασε τραπέζι αξίας 1.400€ – Η μητέρα καταγγέλλει «ομηρία» μέχρι να πληρώσει
Θρήνος στο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 24χρονος Έντι Κάσπαρντ
Πάτρα: Τι υποστήριξε στην ομολογία του ο 19χρονος για τη φωτιά στα Συχαινά - «Μπράβο, λεβέντη μου»
Αυτά είναι τα γλέντια του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη
Τροχαίο με δύο τραυματίες στο Ηράκλειο
Κρήτη: Στη δημοσιότητα όλα τα ποσά των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιος πήρε και πόσα χρήματα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Ηράκλειο: Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Ανώγεια: Έφυγε από την ζωή η «Μιχάλενα», Ειρήνη Σκουλά