Δείτε τη συνταγή
Απλό και εύκολο χταπόδι στιφάδο! Φροντίστε να έχετε στο τραπέζι και ένα καλό, προζυμένιο ψωμί για τις απαραίτητες «βούτες».
Υλικά
Μερίδες: 6
2 κιλά χταπόδι (ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα), καθαρισμένο (βλ. εισαγωγή συνταγής)
2 κιλά ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα
200 γρ. πελτές ντομάτας
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το χταπόδι στιφάδο, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον πελτέ για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια και ο πελτές να «πιάσει» ελαφρά στον πάτο της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα πλοκάμια. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, ξύνοντας με ξύλινη σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθούν στο υγρό τα νόστιμα καμένα μέρη του πελτέ.
Αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.
Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες κουκούλες.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Το σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»