Ηράκλειο: 29oC

Συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια κουρού

03.02.2024, 6:23

Δείτε πως να τα φτιάξετε 

Γεμιστά με φέτα και τυλιγμένα σε αφράτη και μαλακή ζύμη, αυτά τα τυροπιτάκια κουρού θα κάνουν τα παιδιά σας να σας τα ζητούν συνέχεια.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

  • 3 κούπες θρυμματισμένη φέτα
  • 2 αβγά
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι.
  2. Ανοίξτε τρύπα στη μέση και βάλτε μέσα το γιαούρτι και τη μαργαρίνη.
  3. Ανακατέψτε σιγά-σιγά και ζυμώστε τη ζύμη σας.
  4. Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη, αφράτη και απαλή αφήστε τη στην άκρη και σκεπάστε τη με μια πετσέτα.
  5. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ βάλτε τη φέτα, τα αβγά, το πιπέρι και ανακατέψτε.
  6. Έπειτα κόψτε ζύμη, φτιάξτε ένα μπαλάκι στα χέρια σας, πατήστε το, γεμίστε το με ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού γέμιση τυριού και κλείστε το σαν να φτιάχνετε ένα κεφτεδάκι.
  7. Αφού πλάσετε με την ίδια διαδικασία όλα τα τυροπιτάκια σας, βάλτε τα σε λαδόκολλα για να τα ψήσετε.
  8. Περάστε τα από πάνω με ένα αβγό για να γυαλίσουν και ψήστε στους 180 βαθμούς.
  9. Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  10. Φυλάξτε τα σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.